Rokers zijn dommer

Rokers zijn een stuk dommer dan niet-rokers. Dat beweert de Israëlische psychiater Mark Weiser van de Universiteit van Tel Aviv. Hij deed onderzoek onder 20.000 jonge Israëlische soldaten en ontdekte dat het IQ van de gemiddelde roker een IQ zo’n 7 punten lager ligt dan het IQ van niet-rokers.

Het was al langer bekend dat roken vooral voorkomt onder mensen met lagere inkomens en dat deze mensen gemiddeld een lager IQ hebben dan veelverdieners.

‘We dachten altijd dat de oorzaak lag in het feit dat rokers vaker opgroeien in probleemwijken of minder goed onderwijs hebben genoten’, aldus professor Weiser. Maar als het gaat om de reden waarom ze roken, blijken sociaal-economische factoren helemaal geen rol te spelen, toont hij in zijn onderzoek aan.

Het gemiddelde IQ van 18-21-jarige mannen in een gezonde populatie, zonder mentale stoornissen, ligt tussen de 84 en 116. In zijn groep hadden de niet-rokers een gemiddeld IQ van 101, de gemiddelde roker bleef steken op 94. Het IQ van mannen die meer dan een pakje per dag rookten, was nog lager: namelijk rond de 90 punten.

Het resultaat werd onderstreept door een helder tweelingeneffect: als slechts één van beiden rookte, was dat steevast de dommere van de twee.

‘Mensen met een lager IQ zijn niet alleen gevoeliger voor een verslaving zoals roken’, voegt professor Weiser toe. ‘Dezelfde mensen hebben ook meer kans op overgewicht, voedings- en drugsproblemen. Onze studie kan ouders en hulpverleners in de zorg helpen om jonge mensen die een verhoogd risico lopen te helpen om betere keuzes te maken. ‘

Bron: Sciencedaily

Reacties  

 
#4 willem 2012-04-10 20:56
Of rokers dommer zijn kan mij niets schelen.
Ik wens niet meer met hun stinkstokken geconfronteerd te worden en pleit voor een rookverbod daar waar niet rokers er last van ondervinden, OOK BUITEN.
Zelfs op plaatsen waar helemaal geen verkeer komt of fabrieken staan kom je wel die stinkstokken tegen.
Ik weet zeker dat velen die hier niets over durven te zeggen ook deze wens hebben.
Ik ben er helemaal klaar mee, punt uit.
 
 
#3 Arnout 2012-03-27 16:41
Wat een ONZIN ! Roken is gewoon lekker! Als je rookt, hoor je erbij! En als je toevallig geen peukie hebt, dan vraag je toch gewoon 1 aan iemand die wel heerlijk staat te roken. Roken is ook gezellig en het is ontspannend.
's Morgens de allereerste peuk smaakt heerlijk !!
 
 
#2 2010-04-08 22:29
Wat een junksciens weer zeg
 
 
#1 paul 2010-04-08 19:55
tuurlijk.

einstein rookte, en kan daar nog wel een waslijst aan namen toevoegen van intelligente mensen, die ook roken.

het is ook erg jammer dat maar een deel van dat onderzoek gebruikt word voor deze nieuws bericht.

ook dit is uit het nieuws bericht weg gelaten: Dat roken ongezond is weet iedereen. Dat niet rokers een duidelijk hoger IQ hebben is echter nieuw. Of er een causaal verband is blijft een vraag.

bron: http://www.123test.nl/over_123test/onderzoek/iq/

als je het eens goed leest, zul je ook lezen dat belgen dommer zouden zijn dan de nederlanders. en kijk voor de aardigheid eens naar de verschillen bij bv. niet/wel sporten of Politieke voorkeuren.

de grootste onzin.
 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Deel uw mening

Hiermaghetwel

Het is hier makkelijk om die rookvriendelijke horecagelegenheid te vinden,maar nog leuker word het waneer we weten wat eerdere bezoekers daar hebben gezien en ervaren!

Kortom, laat een reactie achter als je ergens geweest bent. Alle meningen zijn welkom, zolang we het netjes houden uiteraard.

kijk snel...

 

Wie Is Online

We hebben 5 gasten online

Links

Laptop kopen? Voor de beste laptop aanbieding, reparatie en verhuur.

Computerhulp aan huis nodig? Voor het aansluiten van nieuwe producten of storingen verhelpen

Sandi.nl Merk Kleding en Lingerie

 

LoginHierMagHetWel.nl sponsor worden? neem contact met ons op.